"Dogvil" oživljava u Kulturnom centru Inđija

Nakon premijere u prostoru Mikser House-a 19. i 20. decembra, jedan od prvih devet gradova u kojima će gostovati "Dogvil" jeste Inđija i to 27. decembra u 20:00.
Dogvil je scenski komad koji je pozorišna predstava koliko i koncert: na bini su tri muzičara, dve glumice i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.
Predstavu Dogvil, pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, režira Kokan Mladenović, a muziku kompozitora Marka Grubića izvodiće uživo Vrooom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).
Branislav Trifunović igra sve muške uloge u komadu, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić.
Autore pozorišne predstave Dogvil najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Jesmo li se, decenijama izolovani od normalnog života, nakon ratova, sankcija i zabluda pretvorili u stanovnike Dogvila? Treba li nam pomoći, ili nas se plašiti? Jesmo li u stanju da ikada više budemo deo normalnog sveta? Postoji li, uopšte, taj „veliki svet“, ili se i on, poput nas, pretvorio u jedan globalni Dogvil? Gde su međe između empatije, razumevanja, moralnosti i nagonske samoodbrane od zla? Ova granična stanja društvenog ponašanja i individualne psihologije prati forma izvedbe, koja se upravo kreće tankom linijom između koncerta i pozorišne predstave.
Koproducenti predstave Dogvil su Mikser, SKC Novi Sad, Dom omladine Pančeva i Marko Grubić (Fast Forward). Partner predstave je KC Pančevo. Projekat je podržao Sokoj.
Ulaznice za predstavu biće u prodaji od 25. decembra od 18:00 do 20:00 na blagajni Kulturnog centra Inđija, po ceni od 500 dinara.

Ljubavnik velikog stila

U petak, 12. decembra, sa početkom u 20h, će biti izvedena predstava Pozorišne radionice Kulturnog centra Inđija "Ljubavnik velikog stila" u režiji Jovana Grujića, a po tekstu Reja Kunija.

Ovaj vodvilj britanskog autora vodi kroz život naizgled običnog taksiste koji ima paralelne brakove sa dve potpuno različite žene. Dok pokušava da se održi u svom svetu, sve što će se desiti naglavačke će okrenuti njegovu priču i, naravno, raskrinkati njegove brižljivo čuvane tajne.

U predstavi igraju: Milovan Colić, Radovan Skendžić, Dunja Divnić, Aleksandra Miljanić, Damir Brahović, Nikola Jović i Miljan Pljevaljčić.

Karte će biti u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.

 

"Mornar Popaj i zakopano blago" u Kulturnom centru u okviru Dečje nedelje

U nedelju, 07. decembra, sa početkom u 16:00, u Kulturnom centru u okviru redovnog programa Dečja nedelja gostuje predstava "Mornar Popaj i zakopano blago".

Urnebesno zabavna priča o dobro poznatim junacima animiranog filma na kojem su odrastale generacije. Tu su Mornar Popaj, hrabri ali stidljivi moreplovac do ušiju zaljubljen u Olivu, Oliva, lepotica koja čeka ostvarenje svojih snova, Badža, opasni pirat koji ne bira sredstva u potrazi za blagom i Pera Ždera, veliki gurman u stalnoj potrazi za pljeskavicom.

Tekst i režiju potpisuje Petar Nikolić, a u predstavi igraju: Petar Milićević, Marta Milosavljević, Marko Vetić i Nenad Savić.

Karte će biti u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.

Predstava "Mizeri" Ateljea 212 na sceni Kulturnog centra

U subotu, 06. decembra, sa početkom u 20:00, na velikoj sceni Kulturnog centra gostuje beogradsko pozorište Atelje 212 sa predstavom "Mizeri", po motivima romana Stvena Kinga, a u režiji Petra Popovića.

Poznati pisac Pol Šeldon uživa veliku popularnost i dobija nagrade za svoje ljubiće o mladoj Mizeri, međutim, naći će se na testu svojih talenata, čovečnosti i zavisnosti kada ga od sigurne smrti spase njegov najveći fan Eni Vilks, koja je odlučna da od njega napravi dobrog čoveka i vrednog pisca – i to po svaku cenu.

Po ovom poznatom romanu Stivena Kinga iz 1987. godine, 1990. godine snimljen je poznati američki psihološki horor film u režiji Rob Rajnera sa Kejti Bejts (koja je dobila Oskara za ovu ulogu) i Džejms Kanom u glavnim ulogama.

U predstavi igraju Anica Dobra (Eni) i Svetozar Cvetković (Pol).

Ulaznice po ceni od 600 dinara mogu se kupiti na blagajni Kulturnog centra od 28. decembra.
Radno vreme blagajne je od 18:00 do 20:30.

Predstava "Čekajući Marčela" u Kulturnom centru Inđija

U sredu, 19. novembra, sa početkom u 20:00, u Kulturnom centru Inđija gostovaće Kulturna scena "Male stvari" iz Trebinja sa predstavom "Čekajući Marčela". Predstava je rađena po tekstu Stefana Ričija i Đanija Fortea, u režiji Željka Miloševića.

„Čekajući Marčela“ komedijska je priča o dvojici „ludaka“ koji u parku ludnice “ubijaju” vreme tako što izmišljaju i igraju životne situacije i priče, pokušavajući da na taj način bar na trenutak pobegnu od okrutne stvarnosti i sudbine koja ih je zadesila.

Za Tea i Elija, likove ove drame, možemo reći i da su neka vrsta reinkarnacije Vladimira i Estragona, čuvenih Beketovih junaka, i oni se, naime, nalaze u bezizlaznoj situaciji i, kao Vladimir i Estragon, spominju, nadaju se i čekaju nekoga ko se zapravo nikada neće pojaviti. Drama se, na ingeniozan način, kroz njihovu sudbinu zapravo bavi i nama koji smo sa druge strane zida koji okružuje umobolnicu, u kojoj obitavaju junaci drame.

U predstavi igraju Vladan Popović i Željko Milošević.

Karte su u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.

Zaljubi se Cica u Princa

Dečja nedelja - Predstava "Zaljubi se Cica u Princa" u Kulturnom centru Inđija.

U nedelju, 09. novembra, sa početkom u 16:00, u Kulturnom centru Inđija gostovaće dečja predstava "Zaljubi se Cica u Princa" pozorišta "Maximus Art".

U ovoj maštovitoj, duhovitoj i edukativno-zabavnoj predstavi, klinci i klinceze će se upoznati sa princem jednog dalekog kraljevstva Vojkanom, njegovim  vernim  prijateljem, Dvorskom  Ludom  i čobanicom Cicom. Princ je zaljubljen u Cicu, ali pošto je uobražen i sebičan, a njegovo srce „uspavano“, on ne zna pravi način da se dopadne Cici i osvoji njeno srce. Jedini ko Princu može da pomogne je njegov prijatelj Dvorska Luda, koji pravi niz zabavnih ideja kako bi Princ i Cica bili zajedno. Da li će se i kako Cica zaljubiti u Princa ostaje vam da saznate!

U predstavi igraju: Željko Aleksić, Marija Blagojević i Vladimir Ćirković.

Karte će biti u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.

Ljubavnik velikog stila

U suboti, 08. novembra, sa početkom u 20h, će biti izvedena predstava Pozorišne radionice Kulturnog centra Inđija "Ljubavnik velikog stila" u režiji Jovana Grujića, a po tekstu Reja Kunija.

Ovaj vodvilj britanskog autora vodi kroz život naizgled običnog taksiste koji ima paralelne brakove sa dve potpuno različite žene. Dok pokušava da se održi u svom svetu, sve što će se desiti naglavačke će okrenuti njegovu priču i, naravno, raskrinkati njegove brižljivo čuvane tajne.

U predstavi igraju: Milovan Colić, Radovan Skendžić, Dunja Divnić, Aleksandra Miljanić, Damir Brahović, Nikola Jović i Miljan Pljevaljčić.

Karte za 18. oktobar su u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.

 

Gostovanje predstave "Doktor Nušić" u Kulturnom centru Inđija

U nedelju 19. oktobra sa početkom u 20h u Kulturnom centru Inđija gostovaće predstava "Doktor Nušić" u režiji Kokana Mladenovića, a rađena je po tekstu "DR" Branislava Nušića. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta.
„Dr“ je komad o kupovini i rasprodaji znanja, o uništenom sistemu vrednosti u kome novac primitivaca diktira društveni ukus i modu. Bolno prepoznatljivo zvuče reči špekulanta Živote Cvijovića: "Danas ti je, brate, sve na prodaju. Sve se prodaje, poštenje, čast, savest, ljubav, prijateljstvo, ugled, poštovanje, sve, brate, sve!"
Inflacija znanja, kupovina diploma, inostrani mešetari i lažni humanitarni radnici, prepliću se u ovoj mreži polusveta čineći je aktuelnijom no ikada. Nušićev komad, nasuprot komičkom maniru epohe, gotovo da nema pozitivnog junaka. Vreme koje je veliki komediograf naslućivao, a u kome mi živimo, je upravo takvo – vreme bez pozitivnog junaka. U takvom vremenu pokušaćemo da, ne izneveravajući Nušićev humor, ni satirički potencijal komada, progovorimo o današnjoj Srbiji, zemlji koja je rasprodala sopstvenu pamet.
Režija i adaptacija......................................Kokan Mladenović
Asistent reditelja........................................Tamara Gočmanac
Scenograf...................................................Marija Kalabić
Kostimograf...............................................Dragica Laušević
Kompozitor................................................Irena Popović
Tekst songova............................................Marko Šelić Marčelo
Scenski pokret...........................................Andrea Kulešević

Uloge:
Života Cvijović..........................................Saša Torlaković
Mara , njegova žena...................................Biljana Keskenović
Milorad ......................................................Branislav Trifunović
Slavka.........................................................Milica Janevski
Ujka Blagoje.............................................. Bojan Veljović
Klara...........................................................Biljana Nikolić
Doktor Rajzer.............................................Boba Stojimirović
Gospodin Dragi..........................................Nikola Rakić
Velimir Pavlović........................................Marko Marković
Sojka.......................................................... Marija Gašić Gajić
Sojkin muž................................................ Nikola Pantović
Nikolić........................................................Dragan Marinković
Gđa.Spasojević...........................................Slađana Nestorović Ristić
Gđa.Protić.................................................. Viktorija Arsić
Gđa.Popović................................................Jovana Đorić
Marica.........................................................Jelena Tomić
Pepika.........................................................Teofil Stojković  Beguš
                                                                 Nemanja Vujčić

Premijera predstave "Ljubavnik velikog stila" u Kulturnom centru Inđija

U četvrtak, 16. oktobra, sa početkom u 20h, premijerno će biti izvedena predstava Pozorišne radionice Kulturnog centra Inđija "Ljubavnik velikog stila" u režiji Jovana Grujića, a po tekstu Reja Kunija.

Ovaj vodvilj britanskog autora vodi kroz život naizgled običnog taksiste koji ima paralelne brakove sa dve potpuno različite žene. Dok pokušava da se održi u svom svetu, sve što će se desiti naglavačke će okrenuti njegovu priču i, naravno, raskrinkati njegove brižljivo čuvane tajne.

U predstavi igraju: Milovan Colić, Radovan Skendžić, Dunja Divnić, Aleksandra Miljanić, Damir Brahović, Nikola Jović i Miljan Pljevaljčić.

Prva repriza predstave je 18. oktobra.

Karte za 18. oktobar su u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.

"Crvenkapa" u okviru Dečije nedelje

U nedelju, 28. septembra sa početkom u 16h u Kulturnom centru igraće dečija predstava "Crvenkapa" Pan Teatra iz Beograda.

U predstavi se sa decom druže braća Grim, koji pokušavaju, uz dečiju pomoć, da napišu bajku "Crvenkapa". Da li je Crvenkapa stvarno Crvenkapa ili je Žutokapa, dali je Vuk stvarno tako zao ili je on jedna smotana kukavica... Na ta i još mnoga druga pitanja će braća Grim dati odgovore u ovoj kontakt predstavi, prožetoj songovima i igrom. Kroz predstavu glumci komuniciraju sa decom u publici, tako da predstava traje između 50 i 60 minuta, zavisno od interakcije.

Tekst i režiju potpisuje Miodrag Milovanov, scenografiju Dušan Pavlović, kostime Snežana Petrović, a muziku Vojislav Savić. U predstavi igraju: Miodrag Milovanov, Olja Viktorović Đurašković, Danijela Stojković i Tijana Pečenčić.

Karte možete kupiti na blagajni Kulturnog centra Inđija po ceni od 200 dinara.

Predstava Zvezdara teatra "Leptiri su slobodni" u Kulturnom centru

Petak, 16. maj u 20:00

U petak, 16. maja, sa početkom u 20h, u velikoj sali Kulturnog centra igraće predstava Zvezdara teatra "Leptiri su slobodni" po tekstu Leonarda Gerša, u režiji Nenada Gvozdenovića.
U predstavi igraju Tanja Bošković, Nina Janković, Miodrag Radonić i Stojan Đorđević. Scenografiju potpisuje Zoran Čalija Čarli, a originalnu muziku Novak Ašković i Milan Vranešević.
Reč reditelja:
Romantična i duhovita priča o lјubavi dvoje mladih koja, kao što se da očekivati, kreće potpuno neobavezno. Od trenutka kada se između njih ispreči njegova nadasve egocentrična majka, u želјi da tu lјubav u startu uguši, mladi objavlјuju rat.
U mladalačkom prkosu, preskačući prepreke koje su pred njih stavlјene, tu lјubav uznose ka nečemu što ima dobre osnove da se razvije u onakvu lјubav, o kakvoj, odvajkada, sanjaju pesnici.
Karte su u prodaji na blagajni Kulturnog centra od četvrtka, 08. maja, po ceni od 600 dinara.

"Aladinova čarobna lampa" u okviru Dečije nedelje

U nedelju, 04. maja, sa početkom u 16h, u Kulturnom centru gostovaće Pan Teatar iz Beograda sa dečijom predstavom "Aladin i čarobna lampa".

Aladin je siromašni mladić, a Jasmin je prelepa princeza. Oni se zaljubljuju ali po zakonu ne mogu biti zajedno. Aladin pronalazi čarobnu lampu iz koje izlazi duh, koji je tu da mu ispuni tri želje... Divna muzika i prelepi kostimi zasigurno će vas uvesti u duh Bagdada.

Tekst i režiju potpisuju Tijana Janković, Sofija Jeremić i Ivan Pantović, kostime Zora Miočinović, scenografiju Ivan Pantović, muziku Dušan Radovanović i Vojislav Savić, a u predstavi igraju Sofija Jeremić, Tijana Janković i Ivan Pantović.

Karte možete kupiti na blagajni Kulturnog centra Inđija po ceni od 200 dinara.