Koncert Nemanje Bogunovića u Kulturnom centru

KLASIKA MOLIM ! Cela godina otmeno.

U nedelju 23. novembra, sa početkom u 20:30, u Kulturnom centru Inđija nastupiće klasični gitarista Nemanja Bogunović. Koncert je organizovan u okviru programa "Klasika molim - cele godine otmeno" Kulturnog centra Inđija, koji je realizovan uz podršku Opštine Inđija i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Nemanja Bogunović rođen je 1981. godine u Beogradu. Sa 16 godina upisao se na Univerzitet u Las Vegasu u klasi prof. Rejmonda Vilijamsa, a godinu dana kasnije počinje da radi sa čuvenom španskom porodicom Los Romeros. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Kao solista nastupao je sa vodećim orkestrima u Srbiji i Americi. Osnivač je Beogradskog kvarteta gitare, a 2003. godine je imenovan za umetničkog direktora fonda "Kraljević Tomislav Karađorđević".

Karte za koncert su u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.

Koncert "O ljubavi" u Kulturnom centru Inđija

U petak, 31. oktobra, sa početkom u 20h, u Kulturnom centru Inđija nastupiće Duo "C" sa svojim programom španskih i napolitanskih pesama "O ljubavi".
Duo  "C" čine Marija Cvijić, sopran i Branislav Cvijić, tenor, a nastupiće uz pratnju kamernog tria: Slađana Aćimović (klavir), Vesna Mitar (flauta) i Adrijana Živanović (violina).

Program koncerta:
A Vucchella – F. P. Tosti
Besame Mucho – C. Velazquez
Musica Proibita – S. Gastaldon
Chittara Romana – E. Lazzaro
La Violetera – J. Padilla
La Spagnola – Dole–di Chiara
Parlami d` amore Mariu – C. A. Bixio
Mattinata – R. Leoncavallo
Lolita – A. Buzzi-Peccia
I Te Vurria Vasa – E. Capua
Torna a Surriento – E. Curtis
Dicitencello Vuie – R. Falvo
O Sole Mio – E. Capua
El Vito – F. Obradors
Granada – A. Lara
Con Te Partiro – F. Sartori

Koncert Gradskog tamburaškog orkestra Stare Pazove u Kulturnom centru

U petak 17. oktobra, sa početkom u 20h, u Kulturnom centru Inđija nastupiće Gradski tamburaški orkestar Stare Pazove. Ovaj koncert je organizovan u okviru programa "Klasika molim - cele godine otmeno" Kulturnog centra Inđija, koji je realizovan uz podršku Opštine Inđija i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Gradski tamburaški orkestar Stare Pazove, iako najmlađi u Vojvodini (osnovan pre nekoliko godina) afirmisao se kao jedan od najuglednijih muzičkih kolektiva u Sremu. Predvodi ga mr Ljubinko Lazić, solo kontrabasista Beogradske filharmonije. Školovao se u Novom Sadu, na Cetinju, na Visokoj školi za muziku u Minhenu i u Cirihu. Član je kvarteta kontrabasista Bassiona Amorosa. Kao solista i kamerni muzičar učestvovao je na brojnim festivalima i takmičenjima širom sveta (Češka, SAD - Los Anđeles, Južna Koreja, Norveška, Švajcarska...). Nastupao je sa renomiranim muzičarima poput Plasida Dominga i Maksima Vengerova. Sarađivao je i sa ansamblom Beltango i gitaristom Nemanjom Bogunovićem.

Karte za koncert su u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.

Koncert gitarskog kvarteta Roberta Fabrija u Kulturnom centru

četvrtak, 25. septembar, 20h, velika sala Kulturnog centra

U četvrtak 25. septembra u Kulturnom centru Inđija nastupiće gitarski kvartet italijanskog muzičara Roberta Fabrija, a gosti će mu biti gudački kvartet "Fiori & Archi", takođe iz Italije.
Ovaj koncert organizovan je u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu iz Beograda i Udruženjem ljubitelja italijanskog filma i umetnosti "Soteli" iz Inđije.

Gitarski kvartet Roberta Fabrija čine: Roberto Fabri, Paolo Bontempi, Leonardo Galuči, i Luiđi Sini. Kvartet je oformljen osamdesetih godina, dok su zajedno pohađali kurseve Karla Karafe i Marija Ganđija na Konzervatorijumu “Santa Čečilija” u Rimu.
Učestvovali su na raznim festivalima u Italiji i drugim zemljama. Na njihovom repertoaru, koji se sastoji prvenstveno od muzike dvadesetog veka, pojavljuju se kompozicije koje Paoloa Arko, Aldo Klementini, Ada Đentilei mnogi drugi komponovali upravo za ovih četvoro gitarista koji su ih predstavili na prvom izvođenju.
Od 1988. do 2009. godine kvartet je započeo je bogatu koncertnu aktivnost na međunarodnom nivou, usmerivši svoju pažnju i na druge muzičke žanrove, sa posebnim interesovanjem za kompozicije italijanskih kantautora, od kojih se najviše ističe Franko Kalifano.
Godine 2009. ovaj kvartet je snimio album “No Words” (2011), i najnoviji “U tvojim očima”, na čijoj realizaciji je sarađivao i gudački kvartet “Fiori & Archi”.

Gudački kvartet "Fiori & Archi" čine Elena Čenturione, violina, Valentina Mačoti, violina, Ana Rolando, viola i Silvija Di Đulio, violončelo.
"U tvojim očima" predstavlja najnovije muzičko izdanje Roberta Fabrija. Sadrži originalne solističke kompozicije za klasičnu gitaru i kompozicije za kvartet gitara i kvartet gudačkih instrumenata, napisanih zajedno sa Paolom Bontempijem. Ove melodije dopiru do slušaoca zahvaljujući svojoj živahnosti i spontanosti tema, u neprestanom smenjivanju vedrih momenata i mračnih raspoloženja, unutar muzike koja je lišena bilo kakve harmonijske složenosti, ali koju karakteriše prefinjena jednostavnost izraza.

Koncert počinje u 20h.

Ulaz je slobodan.
PROGRAM KONCERTA “U TVOJIM OČIMA”
(Originalne kompozicije Roberta Fabrija)

Roberto Fabri, solo gitara:
Dentro di me / Inside Me
Ninna nanna / Lullaby
Un bacio ancora
Maree
Il salto / Jumping

Gitarski kvartet Roberta Fabrija:
Nei tuoi occhi
Canzone dell'arcobaleno / Rainbow Song
Inseguendo la luna
02.00 A.M.
Una preghiera

Roberto Fabri, solo gitara:
Il risveglio con te
Ballata / Ballade
Croce del Sud
Suite Balcanica: Notte a Belgrado, Hammam, Danza per Dale

Roberto Fabri i gudački kvartet “Fiori & Archi”:
Il suo sorriso
Il cavaliere errante
Choronì
Attraverso l'Europa / Crossing Europe
Giornata di pioggia / Rainy Day
Girasoli / Sunflowers

Gitarski kvartet i gudački kvartet:
Autostrade

KONCERT GUDAČKOG KVARTETA ROCHER U KULTURNOM CENTRU INĐIJA

U nedelju, 21. septembra sa početkom u 20:00, u velikoj sali Kulturnog centra nastupiće gudački kvartet Rocher. Ovaj koncert je deo programa Kulturnog centra "Klasika, molim!", koji je nastao sa osnovnom inicijativom da se mladima u osnovnim i srednjim školama približi pojam klasične muzike. Ovaj program podržali su Opština Inđija i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Na ideju Dua Rocher koji čine Radmila Vardalić – violina i Dejan Rokvić – viola, nastaje Kvartet Rocher. Pored velikih solističkih koncerata u Sava Centru, Zadužbini Ilije M. Kolarcu, SKC-u održao je preko 100 koncerata širom zemlje. Beleži zapažene nastupe na Shopping Festivalu u Dubaiju 2012.god. kao i na prestižnom festivalu u Hrvatskoj (Čakovec) na 39. Majskom muzičkom memorijalu Josip Slavenski, SOMUS (Sombor) gde je nastupao sa italijanskom pijanistkinjom Moirom Michelini zatim nastup na festivalu Tisin cvet u Novom Kneževcu, Šidsko kulturno leto (Šid), Međunarodni festival klasične muzike „Vrnjci” (Vrnjačka Banja) i veliki Jazz festival Nišville-Niš.
Članovi kvarteta su: Radmila Vardalić - violina, Miljana Popović Materni - violina, Dejan Rokvić - viola, Katarina Stanković - violončelo

Program koncerta:
- W.A.Mozart - Eine kleine Nachtmusik, 1st movement
- L. van Beethoven - Symphony No.5, 1st movement
- P.Mascagni - Cavalleria rusticana
- G.Bizet - March of the Toreadors
- J.Brahms - Ungarische Tȁnze No.5
- P.I.Tchaikovsky - Waltz of the Flowers
- M.Ravel - Bolero
- L.Weiner - Divertimento; Tempo di Csardas - Vivace; Presto
- V.Monti - Czardas

Cena karte je 200,00 dinara, a karte se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Inđija.